maandag 7 mei 2012

Bolognesesaus



  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 50 milliliter volle rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 150 gram winterpeen, geschild
  • 2 stengels bleekselderij
  • 30 gram boter
  • 1 plak Parma ham van ongeveer 75 gr in reepjes
  • 400 gram rundergehakt
  • zout
  • versgemalen peper

Snijd de winterpeen in kleine blokjes van ca. 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en deze in kleine stukjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe. Bak 4 minuten mee tot het rul en gaar is. Schep het vlees met een schuimspaan in een kom. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het vlees weer toe. Doe de wijn en tomaten erbij. Wijn geeft de saus een mooie volle smaak. Laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. De alcohol verdampt en de smaak wordt intenser. Roer af en toe. Voeg water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer het eventueel met wat gesneden basillicum.


Natuurlijk is het lekker wanneer je de saus over de pasta serveert om er wat Parmezaanse kaas over te strooien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten