vrijdag 14 december 2012

Heerlijke kip in Monchou Pesto saus


Een heerlijk, makkelijk en snel gerecht. Ideaal om van te voren te maken zoals bijvoorbeeld voor een avondje met vrienden. Ik heb het gemaakt voor een familie etentje voor 9 personen. Ik serveer het met rijst en gebakken kriel aardappeltjes en een frisse salade.

        
·         1 kilogram gram kipfilet in blokjes
·         300 ml kookroom
·         300 gram monchou
·         3 rode uien
·         3 tenen knoflook
·         2 potjes groene pesto
·         500 gram kastanjechampignons
·         2 theelepels gedroogde basilicum
·         Peper en zout                

Maak de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en bak je eventuele aardappeltjes in een mooie koekenpan klaar.
Doe je kipblokjes in een mooie grote schaal en strooi de basilicum en de zout en peper er over. Pers hierboven de teentjes knoflook en mix alles mooi door elkaar. Giet wat olie in de pan en voeg de kip toe. Bak deze tussen de 5-7 minuten totdat de kip gaar is.
Snipper ondertussen de rode uien en snijd eventueel de champignons in kleinere stukjes. Als de kip gaar is voeg je de rode uien en de champignons toe. Roer dit goed door en laat het even 1 minuutje bakken. Voeg dan de pesto toe en roer alles goed door elkaar. Als laatste voeg je ook de kookroom en de monchou toe.  
Meng alles nogmaals heel goed door elkaar en laat de monchou zachtjes smelten. Als de monchou gesmolten is, is de maaltijd klaar!
Eerst de kip op smaak brengen met de basilicum, zout en peper en de knoflook
Dan de champignons en de rode ui toevoegen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten