vrijdag 1 februari 2013

Zalmmouse

Zalmmouse


  • 280 gram gerookte zalm, grof gehakt
  • 220 milliliter slagroom
  • 2 theelepels mierikswortelsaus
  • 2 theelepels limoensap
  • 150 milliliter kippenbouillon
  • 4 blaadjes gelatine, geweekt in koud water tot ze zacht zijn
  • 3 eetlepels verse dille
  • versgemalen peper

Neem 180 gram gerookte zalm, room, mierikswortel saus en limoensap in een keukenmachine en mix tot een gladde puree.

Verhit de bouillon in een pan en breng aan de kook. Knijp de overtollige vloeistof uit de gelatine, voeg dan aan de kippenbouillon toe en roer totdat het is opgelost.

Klop de kippenbouillon in de gerookte zalm puree tot goed gecombineerd. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Of giet het in een mooie vorm of 6 individuele schaaltjes, garneer met de overgebleven gehakte gerookte zalm en bestrooi met de dille.
Plaats in de koelkast en koel het voor minimaal twee uur.

Serveer het met stokbrood of getoast brood.


Tip: Gebruik een mooie hartvorm en verras zo je Valentijn met een mooi lunch gerecht!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen