donderdag 21 november 2013

Soep van Broccoli en Stilton

Een mooie dikke verwarmende soep met blauwe kaas die perfect past bij de komende feestmaand als voorgerecht van een mooi etentje, maar natuurlijk ook prima kan na een heerlijke wandeling in de frisse buitenlucht!

Soep van Broccoli en Stilton


  • 1 kg diepvries broccoli
  • 1 1/2 liter groentebouillon 
  • bosje lenteui (6 uitjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram Stilton in kleine brokjes
  • versgemalen peper

Verhit de olie en doe hier twee uitgeperste teentjes knoflook door. Voeg de gehakte lenteuitjes toe en bak dit een paar minuten.
Doe de bevroren broccoli er bij en roerbak dit een minuut mee.
Gier er de warme groentebouillon bij, strooi er de brokjes Stilton over en laat het geheel aan de kook komen. Doe de deksel op de pan en laat de soep tegen de kook aan komen, laat het zo vijf minuutjes staan.
Pureer de soep in de blender.
Zorg dat de soep goed op temperatuur is wanneer je deze gaat serveren.
Breng de soep op smaak met versgemalen peper.


Tip
Feestelijke touch
Bewaar een paar kleine broccoli roosjes en een handjevol verkruimelde kaas. Serveer de soep in kommen en bestrooi met verkruimelde kaas en broccoli voor een stijlvolle garnering. Je kan trouwens de Stilton ook wel vervangen door een stukje overheerlijke roquefort.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten