zondag 2 februari 2014

Heerlijke stoofschotel met kalfsvlees

Heerlijke stoofschotel met kalfsvlees


  • 2 kilogram kalfsvlees (kalfsgebraad of fricandeau in mooie blokjes gesneden)
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram kleine verse worteltjes (waspeen)
  • 2 grote ui , in blokjes 
  • 5 teentje knoflook, fijngehakt
  • 750 milliliter kippenbouillon van 2 blokjes
  • bosje platte peterselie
  • 2 blik tomatenblokjes 
  • 250 milliliter rode wijn
  • 250 gram bevroren erwten , ontdooid
  • 400 gram witte rijst , bereid volgens aanwijzingen op de verpakking 


Breng het kalfsvlees op smaak met de versgemalen peper .
Verhit de olie in een goede koekenpan op middelhoog vuur . Voeg het kalfsvlees portiegewijs toe en bak het rondom bruin. Bak de knoflook, de uien en de gehalveerde wortelen mee.
Breng dit op smaak met zout en peper.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en smoor het geheel zo'n 10 minuten. Voeg de wijn en 750 milliliter bouillon toe en breng het aan de kook en laat dit zo zachtjes staan voor ongeveer 1 uur en 45 minuten.
Voeg als laatste de erwten toe en laat deze nog zo'n 10 minuutjes zachtjes gaar worden in het gerecht.

Ondertussen maak je de rijst volgens de gebruiksaanwijzing klaar.

Hak de peterselie fijn en strooi dit vlak voor het serveren over het gerecht.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten