maandag 9 juni 2014

Pesto Pasta

Lekker, makkelijk en snel pasta recept!





  • 375 gram gedroogde linguine pasta 
  • 1 bosje verse basilicum (blaadjes)
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd 
  • 1 teentje knoflook, geperst 
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas 
  • extra vergine olijfolie 
  • zout en peper
  • Geschaafde Parmezaanse kaas, om te garneren


Kook de pasta in een pan met kokend gezouten water, volgens de aanwijzingen gaar. Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan.

Ondertussen doe in je staafmixer of keukenmachine de basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas.
Met draaiende motor, voeg je de olie langzaam toe totdat je de gewenste dikte krijgt. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de zelfgemaakte pesto toe aan de pasta en meng het goed door elkaar.

Garneer de pasta met geschaafde Parmezaanse kaas.

Heerlijk met een frisse salade!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen